Dagje uit bewoners De Horsten – 2017

“Er waren 55 plaatsen in de bus en zo’n 150 aanmeldingen…..Waarschijnlijk kunnen we iedere maand een uitje organiseren en de bus helemaal vol krijgen! Maar dat zullen we niet doen. Nu het mooi weer wordt gaan we gezamenlijke fietstochten organiseren.

De bus zat dus helemaal vol met gezinnen en kinderen. Iedereen vond het spannend. Bijna niemand was ooit in Den Haag geweest. In de bus werd gezongen en er werd zowel nederlandse als arabische muziek gedraaid. Een gids wachtte ons op en leidde ons door de stad naar het Binnenhof. Daar legde hij de basis van de Nederlandse democratie uit, vertelde over de grondwet en over het ontstaan van de Nederlandse staat. We konden niet naar de tweede kamer zelf vanwege het reces. De gids heette de vluchtelingen in ons gezelschap speciaal welkom in ons land en wenste hen een veilig en goed leven. Dat ontroerde veel mensen. We liepen langs de hofvijver en kregen meer te horen over de geschiedenis van Den Haag.

Daarna gingen we terug de bus in om onze lunch te halen die van te voren bij een afhaalrestaurant geregeld was via iemand die weer iemand kende die…enz. Het was toen al bijna drie uur. De bus is naar het stand van Kijkduin gereden waar we samen gegeten hebben. De vaders voetbalden met de kinderen op het strand. Veel kinderen hadden de zee nog nooit eerder in het echt gezien en werden verrast door de golven die plotseling over hun schoenen spoelden. Toen we na anderhalf uur weer terug moesten naar de bus werd er getreuzeld en gemopperd. Nu al?

Er zijn nieuwe vriendschappen gesloten en voor de grote meerderheid was dit de eerste keer dit jaar dat zij iets buiten de stad Amersfoort gingen doen. Het was de enige dag in de twee weken meivakantie waarop de kinderen er samen met hun ouders op uit gingen.

We zijn dus heel blij met de bijdrage van het buurtbudget. Zonder jullie had geen gezin uit de Horsten zich dit tochtje kunnen veroorloven. Het heeft de sleur en stress van alledag doorbroken.

Hartelijk bedankt!”